De uitrusting: AR-bril en polssensor

Je krijgt een AR-bril. En een polssensor om de arm waarmee je die virtuele ballen gooit. Door de AR-bril zie je zowel de echte wereld (de spelers, de arena) als de virtuele ballen, de life cells en de schilden.

Dat is een geweldige ervaring. De pols-bewegingssensor registreert jouw bewegingen. Ook stel je hiermee skills in. Gear up, game on!

Let op: draag sportieve schoenen en makkelijke kleding. Dat geeft je veel bewegingsvrijheid.

Het spel: val aan, ontwijk en verdedig

Jullie staan klaar op het veld. Spannend! Op het scherm verschijnt RED vs. BLUE. En dan: Hado Fight! Beide teams gaan vol in de aanval. Energieballen vliegen over en weer.

Je gooit zelf ballen én probeert alle ballen te ontwijken die op jou afkomen. Je werpt ook virtuele, beschermende schilden op. 80 seconden later is het voorbij. Wie heeft de meeste punten gescoord?

Bepaal jullie strategie

Hado is niet moeilijk om te leren. Al na een paar keer spelen, ken je de basisbeginselen. Nu kan je een level hoger en samen met je team een strategie bepalen. Er zijn oneindig veel aanvallende en defensieve strategieën. En dan? Game on! Val aan, ontwijk, verdedig. Je groeit in het spel.

Op de polssensor stel je de skills-set in. Dat doe je door punten toe te kennen aan 4 vaardigheden: balsnelheid, balgrootte, oplaadsnelheid en het aantal schilden. Elk teamlid heeft zijn eigen skills die passen bij jullie strategie.

Klinkt vet! Ik boek nu!

Afkorting van het Japanse woord hadoken

Hado is een afkorting van het Japanse woord hadoken of hadouken. Dat betekent zoiets als ‘vuist in golfbeweging. De term komt van de vechtgames die in Japan zo populair zijn. Het was Hiroshi Fukuda die de technosport hado bedacht. Hij droomde ervan om van hadoken een fysieke activiteit te maken. Dat lukte. Sinds 2014 verspreidt hado zich door heel Japan en over de wereld.

Wat is het verschil tussen VR en AR?

Bij hado krijg je een AR-bril op. De meeste mensen weten inmiddels wel wat VR is. Maar wat is het verschil? Bij VR kom je terecht in een volledig virtuele wereld. Je ziet niets meer van de echte wereld om je heen. Bij AR vermengt de echte wereld zich met een virtuele wereld. Verbluffend spectaculair!

VR staat voor Virtual Reality, ofwel Virtuele Realiteit. AR staat voor Augmented Reality, ofwel Aangevulde Realiteit.

Kunnen we jou helpen?

Veelgestelde vragen

HADO is voor iedereen van 6 tot 70 jaar! Of je nu jong bent of jong van geest, speel op je eigen niveau en tempo. Het is perfect voor vrienden, families, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, en meer.

Wij hebben zelfs een voordelige prijs voor jonge spelers van 6 t/m 17 jaar. Boek HADO Kids!

Hado wordt gespeeld in teams van 3 tegen 3. Je kan dus al vanaf 6 personen HADO spelen.

Zijn jullie met meer dan 6 personen?

Elke Hado game duurt 80 seconden. Na 2 spellen wisselen de spelers in het veld met de toeschouwers aan de zijlijn enz. Dit maakt Hado perfect geschikt voor grote groepen van 12 tot zelfs 70 personen. Hado Eindhoven heeft namelijk 2 speelvelden. En genoeg ruimte om langs de zijlijn gezellig te borrelen. Met 12 of meer personen is een HADO competitie een echte aanrader. Welk team pakt de winst?

Fun to play, great to watch!

Online boeken kan tot maximaal 18 personen. Zijn jullie met meer dan 18 personen? Neem contact op via het formulier voor groepen.

Komen jullie voor de eerste keer HADO spelen? Dan vragen we jullie om minimaal 10 minuten voor de geboekte tijd aanwezig te zijn. Dit geeft iedereen voldoende tijd om sportieve schoenen aan te doen. We starten met de instructies op de geboekte tijd.

Ja hoor! Wij hebben zelf twee kleedhokjes. Binnen het Vibes Urban Sports Center zijn ook nog kleedkamers en zelfs douches. Je kan dan ook lekker fanatiek HADO spelen en daarna fris weer verder met je dag.

Jazeker! Tussen de HADO-games is het tijd om te ontspannen. Er zijn heerlijke koude drankjes en snacks. Zo komt iedereen, of je nu in het veld staat of langs de zijlijn juicht, helemaal niks te kort.

HADO Arena Eindhoven ligt centraal in de stad, in het Vibes Urban Sports Center (het voormalige Beursgebouw). Vibes ligt op slechts 3 minuten lopen van het NS-station. Kom je met de auto? Parkeren (betaald) kan bij Q-park de Bijenkorf (Schimmelt 50) op 1 minuut loopafstand en Parking You Fellenoord (Pastoor Petersstraat 170) op 3 minuten loopafstand.

Ja. De HADO Arena bevindt zich op de eerste etage in het Vibes Urban Sports Center (het voormalige Beursgebouw). Er is een lift aanwezig in de entreehal.

Wist je dat ja HADO ook kan spelen in een rolstoel? Je speelt op je eigen tempo en niveau.

Als je online boekt, dan betaal je veilig en vertrouwd online via onze website.
Drankjes en hapjes kunnen ter plekke betaald worden met de pin.

Kom je met een groep spelen en heb je een offerte aangevraagd? Dan maken wij een factuur van het totaal, inclusief de drankjes en hapjes.

Je kan je boeking nog wijzigen of annuleren tot 48 uur van tevoren. Neem hiervoor contact met ons op. Binnen 48 uur voor je afspraak is het helaas niet meer mogelijk om je boeking te wijzigen of annuleren.

Voor groepsevenementen kun je terecht in onze Arena in Eindhoven of boek een pop-up arena op jouw locatie. Neem contact met ons op voor meer informatie en scherpe offertes.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur ons een bericht via het contactformulier op de website, stuur een E-mail naar info@hado.nl, of bel met 040 209 45 25.